Opis

Dom, który stoi na granicy. Na krawędzi. Na linii horyzontu.

Biały, poziomy łącznik między błękitem a zielenią. Podmiejska, wolnostojąca willa ma przecyzyjny, wyraźny kontur. Zdecydowaną linią poprowadzono krawędzie dachu i optycznie połączono w całość trzy części budynku. Ogromne przeszklenia nadały lekkości zwartej bryle – umożliwiły też swobodne przenikanie światła do wnętrz.

Dzięki oknom Panoramah! zieleń i niebo stały się integralnymi elementami tego domu. Osią, która organizuje plan całego domu, jest otwarta, jasna przestrzeń salonu i jadalni – można ją powiększyć, po rozsunięciu szklanej ściany o powierzchnię tarasu. Częściowo przeszklony korytarz prowadzi do czterech sypialni, a na jego końcu znajduje się basen, którego wielkie okna umożliwiają dobre doświetlenie i widok na ogród.

Architekt

Kabarowski Misiura Architekci

www